>

Thursday, 3 May 2012

Pesta buku + reunion

assalamualaikum :)
waaah,dah lama tak hupdate blog ini.kesian betul.adoii.

 AMARAN! THIS ENTRY CONTAINS A LOTS OF PICCA!
N OF COURSE,A VERY VERY LONG ENTRY!

Aku nak cerita sikit xtvt aku hari tuh.well,budak sekolah aku plan nak adakan mini reunion kat taman KLCC tau.kami sepakat nak buat on 29th april sebab on 28th april ada MAK(majlis anugerah kecemerlangan) kat sekolah aku.so,bagi yang duduk jauh-jauh macam Kelantan,Kedah n JB mesti laa turun Klang,kan.So,alang-alang boleh join reunion.

credit to google


Disebabkan aku tak dapat anugerah,*sedih jugaklaa.even Anugerah Lonjakan Saujana pun tak dapat,so,memang aku tak pergi la MAK tuh kan.So,aku ajak la kawan aku sorang nih,Mira.Ok,kira jadi lah nih,sebab dah ada orang temankan.Then,baru aku tanya ayah aku,boleh tak pergi.tibe2 pulak ayah aku tak kasi.memang sedih giler laa.


credit to google





Agak complicated la masalah nih.bila ayah aku dah bagi permission,tak ada pulak orang nak teman.Last2,ada sorang kawan aku,Nuha,setuju teman aku.so,sebab buat decision last minute,kami terpaksa naik bas pagi ahad tu.bas pulak pukul 9.30 pagi.hurrmm.memang lambatlah kan sampai KL.

Driver bas pulak bawa lembap lambat.sampai dalam pukul 1 lebih.after that,heading to PWTC.simpan beg kat stetsen putra n here we go!

credit to google



memang ramai giler orang.and,tak sempat nak snap pic sekeping dua.aku tak plan pun nak beli apa-apa buku.padahal,akulah pembaca novel yang tegar.aku banyak temankan Nuha beli buku.dia belikan buku latihan n majalah untuk adik n mak dia.Majalah Hijabista kat sana murah RM1 dari yang aku beli.hahah.Nuha beli majalah tuh.and akak kat situ suh aku posing dengan standee.huh,memang mantop! akak tuh suruh kawan-kawan aku kat fb like sekali gambar tuh.adoii.tak de keje aku.aku bukanlah fofular mana pun.so,kalau ade blogger2 yang feymes + cun + ramai peminat, konpem aku kalah kan.so,demi menjaga air muka sendiri,ecececeh,aku tak plan nak join kat fb.tapi,gedik nak bergambar kat standee jugak.hahah. 

muka aku teruk giler.nampak sangat tak cukup tidur.

Then,kami bergegas ke taman di KLCC sebab dah ramai yang menunggu kat sana.Tapi,sebelum tuh.makan dulu kat KFC.lapar wehh.tak makan pun lagi.Kau dapat bayang kan tak,dengan aku bawa bagasi ak pusing seluruh KLCC tuhh?? memang malu wehh.




so,dengan azam yang menggunung tinggi setinggi bangunan KLCC,aku dengan muka tak malunye,dengan muka yang aku tebalkan 2-3inci,aku telah mengheret bagasi ke taman KLCC tuhh.malu tuh,tak payah nak cakap la wehh.aku rasa,semua orang pandang kitorang berdua.kau bayangkanlah,mana ada orang bawa bagasi kat tengah2 alam KLCC tuh weh.tapi kan,disebabkan aku pakai jubah hitam,so aku dapat menipu diorang sume yang aku nih pelancong dari Arab Saudi yang tersesat di tengah jalan.wkwkwk.


lebih kurang macam ni lahh.but i guess,at that time,lagi ramai.

kawan-kawan aku yang dah berkumpul tuh semua menganga tengok kitorang.yelah,semangat bawa beg.hahah!

ok,malas cakap banyak,kita layan gambar,k.

dari kiri:sheero,hafi,kiden,aku
kami satu rumah sukan,Khalid,satu bilik,satu meja makan,satu kepala!





dari kiri: farah,aku,aqilah,salimi
nih budak kelas aku,504
sayang korang! comel giler!

aku suka gambar nih,tapi blurr.
fara yang sempoi,tauke tudung,aqilah pakai skirt,salimi dengan gaya barunya!

fara,with her ohsemm phone!

bersama dengan para cerdikiawan,haha.
mereka ini adalah orang2 cerdik pandai KISAS.11A's in SPM tauu.
dari kiri:

 zatie,shaidatunnur,nana(our TKU,timb.ketua umum)



aku tersepit.heee






 u know what? aku jumpa diorang semua tak sampai sejam.sedih benau.padahal aku datang jauh2 dari kuantan just sebab nak jumpa diorang.sedihh tau.

lepas diorang semua dah balik,aku n 3 orang lagi kawan aku pergi makan kat food court,makan KFC yang dibungkus tadi.

yang kiri nih,sherry,orang Arab yang aku culik tadi.yang hijau nih,Siti Saleha yang aku paksa pakai tudung.hahha.

jangan percaya apa yang anda baca sebentar tadi.huwahuwah



 singgah di Vincci kejap.sambil cuci-cuci mata.si 'siti saleha' nih suruh aku ambil gambar dia senyap-senyap.ahah.

gemuk betul 'siti saleha' nihh.aahh.aku pun sama.



then,kami balik ke rumah Sherry(orang Arab yang aku cakap tadi).Nih rumah baru dia,n ada lagi part2 yang belum siap.Masa sampai rumah dia,tak nampak sangat sebab gelap,kan sampai malam.tapi boleh agak laa rumah dia besar giler.masuk2 rumah dia,aku boleh kata menganga jugak laa sebab tak pernah masuk rumah sebesar itu.selama nih,tengok kat TV je.haha.

semua ada kat rumah dia.surau,cinema,swimming pool,sauna,gym,ruang tamu khas,lif,chef,driver and guard.ada lagi,tapi tak ingat.haha.just put a few pictures,sebab nih rumah orang,k.kalau rumah aku tak pe jugak nak tunjuk lebih2.mengganggu privacy,lah kan.nanti kang tak pasal2 tuan rumah marah aku ke.haha.

ni ruang tamu khas.perabot dari Empire.alaa.yang Anita Sarawak jadi duta n posing maut kat perabot tuh.


malam tuh,kami keluar main boling.aku tak main pun.tak pandai n tak berminat.


ok,see that swimming pool???

dari luar rumah.aku mengalami sensitiviti terhadap cahaya matahari.so,terpaksa pakai spek.*alasan


so,from subang we were heading to Jalan Tar! tak sah aku kalau tak singgah situ.n setiap kali aku cuti sekolah,aku wajib singgah Masjid Jamek +Jalan Tar sebelum naik bas ke Kuantan.bertuah punye budak.haha.


berlakon lah tuu! haa.itulah beg yang aku heret.nasib baik kecik jer.

then,pergi la jalan-jalan kat jalan tar.memang syok la.kalau dulu,aku pakai baju sekolah n tudung sekolah tauu.haa.curlasss kauu mariaa! hee..


bajet gilosss!


aku sempat la beli 4helai kain pasang.ehhh,aku punye sehelai jeh.3 helai lagi ahkak aku punya.dia kirimkan.mula2 aku tak plan pun nak beli.dah tu,aku pikir,alang-alang pergi KL n dah coraknya pun butterfly,corak febret aku sepanjang zaman.ecehh!


aku punya yang pink tu



then,aku naik bas ke kuantan pukul 5 petang.sampai dalam pukul 8 lebih camtu.aku rasa macam itulah last time aku shopping KL.sebab lepas nih,aku dah nak sambung belajar dahh.sedihh woo.cuti nak habis dah.bisnes pulak berkembang dengan baik.alhamdulillah sangat.


orait.itu aje untuk entry paling panjang aku.




wslm.salam sayang dari aku.ceewahh.




thanks for reading my blog

3 comments:

elyna mirsada said...

hehe..nice pic dear...

lin~ said...

okay, fine (!)

baru perasan budak 504 yang hadir satu meja bulat rupanya.

najma diganti dengan aqilah <3

bila lah dapat jumpa lagi usahawan muda ni (:

aqilahmad said...

hahahahahaa!!

bestnye gambaq2 nih..awatlaaa blurr..aishh..

ok.chor.nnt kite jejalan lagi eaa..
ntah bilelaaa kan?